fallback

УД КТБ Асет Мениджмънт получи разрешение да управлява два фонда

Фондовете са ДФ КТБ Балансиран Фонд и ДФ КТБ Фонд Активи

11:40 | 06.03.08 г.

УД КТБ Асет Мениджмънт АД е получило от Комисията за финансов надзор разрешение да управлява два договорни фонда, съобщи Комисията за финансов надзор (КФН).

Единият от фондовете е ДФ КТБ Балансиран Фонд – фонд с умерено ниво на риск, инвестиращ в ценни книжа с фиксирана доходност и акции на публични компании.

Другата инвестиционна схема е ДФ КТБ Фонд Активи – фонд с умерено до високо ниво на риск, реализиращ доходност, основана на капиталови печалби от ценни книжа, приходи от дивиденти/доходи от дялови ценни книжа, текущи доходи от дългови ценни книжа и други финансови инструменти.

Същевременно Комисията за финансов надзор е разгледала уведомление от „Пиреос Асет Мениджмънт - дружество за управление на взаимни фондове” С.А. - Управляващо дружество, Гърция, относно публично предлагане на дяловете на шест взаимни фонда на дружеството. Комисията е установила, че фондовете отговарят на изискванията на ЗППЦК и актовете по прилагането му и е налице осигуряване на необходимите условия за извършване на плащания в полза на притежателите на дяловете, за обратно изкупуване на техните дялове и за предоставяне на инвеститорите на периодичната и текущо разкривана информация за фондовете.

Управляващото дружество може да предлага в България дялове от следните фондове: Пиреос Фонд от акции на местни компании, Пиреос Фонд от акции на динамично развиващи се местни компании, Пиреос Местен балансиран фонд, Пиреос Универсален Фонд – Растеж – Фонд от фондове, Пиреос Универсален балансиран Фонд – Фонд от фондове и Пиреос Универсален консервативен Фонд – Фонд от фондове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:27 | 14.09.22 г.
fallback