fallback

Ръст на товарооборота на пристанище Лом

Причината са по-добрите метеорологични условия и нормализирането на доставките за Кремиковци

16:33 | 28.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

През февруари товарооборотът на пристанището в Лом се е увеличил значително, съобщи изпълнителният директор Борислав Михов, цитиран от БТА.
 
Обработени са 100 хил. т товари, докато през първия месец на годината са били обработени 60 хил. т. Причината е, че през януари имаше лоши метеорологични условия, проблеми в комбината Кремиковци и неподписани договори между доставчици на суровини и ползватели, поясни Михов.
Той добави, че през този месец корабите са стигали лесно до пристанището, не са били наблюдавани много ниски температури, обилни снеговалежи и замръзване на река Дунав. Договорите между доставчиците на суровини и ползвателите им също били подновени и стоките пристигали по график в пристанището.
През февруари експедицията на товари за Кремиковци е започнала да се нормализира, след като плащанията са станали по-редовни. В момента комбинатът не дължи големи суми на пристанището.
В складовете има 60 хил. т товари на Кремиковци - руди, въглища и кокс. Михов уточни, че през последните няколко години металургичният комбинат осигурява 45 на сто от товарооборота на пристанището.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:20 | 10.09.22 г.
fallback