fallback

Полимери АД ще увеличава капитала си от 5,32 млн. лв. на 55,32 млн. лв.

Увеличението ще се извърши чрез издаване на 50 млн. нови акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

16:10 | 28.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

На проведено днес заседание на Управителния съвет на Полимери АД е взето решение за увеличаване на капитала на дружеството от 5,32 млн. лв. на 55,32 млн. лв., чрез издаване на 50 млн. нови акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Това става ясно от съобщение на дружеството до БФБ-София.

Ако до крайния срок на подписката не бъдат записани всички предложени акции, капиталът на Полимери АД ще се увеличи с размера на записаните и заплатени нови акции. Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на обнародване на съобщението в "Държавен вестник".

Срещу всяка съществуваща акция се издава едно право, даващо възможност за записване на 9,39 нови акции. Когато записваното количество не е цяло число се закръглява към по-малкото цяло, когато след десетичния знак е число, по-малко или равно на 5 и се закръглява към по-голямото число, когато след десетичния знак е число, по-голямо от 5.

Инвестиционният посредник, който ще обслужва увеличението на капитала, е ИП Авал Ин АД.

Днес с акциите на Полимери бе склюмена само една сделка с 35 броя на цена от 7,3 лв., или с 2,82% над предходната сесия.

Свързани компании:

Полимери АД(51P)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:21 | 06.09.22 г.
fallback