fallback

Решават за прокурист в Кремиковци

Икономическият министър заяви, че цените, по които компанията купува суровини и материали, са нереалистично високи и така продължава източването й

11:46 | 27.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

До края на деня ще бъде взето решение дали в Кремиковци ще има прокурист, съобщи пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Той посочи, че целта на назначаването на прокурист ще бъде не той да се меси в оперативното ръководство на комбината, а да може държавата да знае какво става там. По думите на Димитров има информация, че цените, по които Кремиковци купува суровините и материалите, с които работи, са нереалистично високи и по този начин продължава източването на компанията. Министърът конкретизира, че, за да може да има прокурист в комбината, това трябва да бъде одобрено от собственика Прамод Митал и новият изпълнителен директор на фирмата Гунтупали Джаганадам е уверил министъра, че днес ще говори с Митал по въпроса, за да бъде взето решение. Другият обсъждан въпрос с ръководството на дружеството е бил разсрочване на задълженията, но при разговорите е станало ясно, че Джаганадам разбира под „стари задължения“ натрупаните преди неговото идване на този пост, а според държавата това всъщност са текущи задължения. Димитров посочи, че за да се говори за разсрочване, трябва държавата да е получила твърди гаранции, че парите ще бъдат върнати, а досега такива няма.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:57 | 10.09.22 г.
fallback