fallback

До 2 месеца подписват споразумение за приватизацията на Топлофикация София

Лош вариант е ситуацията, в която държавата и общината биха продали своите дялове по отделно

17:00 | 25.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Столичният кмет и председателят на Столичния общински съвет (СОС) трябва до два месеца да подпишат споразумение с министъра на икономиката и енергетиката за изпълнение на всички действия, произтичащи от меморандума за приватизацията на "Топлофикация - София" от 5 юли 2006 година. Това гласува комисията по финанси и бюджет на СОС.
Споразумението с държавата ще включва привличането на международен консултант за приватизацията на топлофикационното дружество, обясни пред комисията секретарят на Столичната община Росен Желязков, цитиран от БТА.
Лош вариант е ситуацията, в която държавата и общината биха продали своите дялове по отделно, смята Желязков. Той посочи, че във вариантите за приватизация на "Топлофикация - София" може да има и възможност за запазване на част от общинското участие в дружеството.
Решението за приватизацията на общинското участие в "Топлофикация - София" трябва да бъде взето от Столичния общински съвет след подписването на споразумението, обясни Желязков и добави, че намеренията на държавата за приватизацията на нейния дял са в по-напреднал стадий. Заедно с държавата обаче трябва да се направи правният анализ и оценката на дружеството, каза Желязков.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:49 | 09.09.22 г.
fallback