fallback

Трансинвестмънт АДСИЦ с облигационна емисия до 5 млн. лв.

Срокът до падежа е тригодишен с изплащане на главницата в края на периода, а купонът е 8.75% годишно, платим на две равни части на всеки шест месеца

11:23 | 25.02.08 г.

Съветът на директорите на Трансинвестмънтс АДСИЦ е взел решение в срок до три месеца дружеството да издаде облигационен заем в размер на минимум 4 и максимум 5 млн. лв., съобщи БФБ-София.

Срокът до падежа е тригодишен с изплащане на главницата в края на периода, а купонът е 8,75% годишно, платим на две равни части на всеки шест месеца.

Водещият мениджър по организирането и пласирането на емисията при условията на първоначално частно предлагане е Райфайзенбанк (България) ЕАД.

Със средствата, постъпили от облигационния заем, се планира закупуване на съвкупност от краткосрочни вземания по револвиращи кредити, възникнали в процеса на разплащания с кредитни карти Транскарт.

В шестмесечен срок от датата на сключване на облигационния заем емисията следва да бъде регистрирана по установения законов ред за публична търговия на БФБ-София.

За миналата година дружеството отчете печалба на стойност 97 хил. лв. при печалба от 83 хил. лв. за 2006 г. Активите на дружеството за секюритизация на вземания към края на декември миналата година възлизат на 11,1 млн. лв.

Трансинвестмънт АДСИЦ инвестира в съвкупности от вземания по кредитни карти, издадени от банкови и небанкови институции в България. Дружеството финансира дейността си предимно с привлечени средства и най-вече с облигационни емисии.

До момента на днешната борсова сесия няма сделки с книжата на Трасинвестмънт АДСИЦ.

Свързани компании:

Трансинвестмънт АДСИЦ - облигации(6TRB)

Трансинвестмънт АДСИЦ(6TRA)

Трансинвестмънт АДСИЦ(TRIV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:26 | 09.09.22 г.
fallback