fallback

До петък емитентите обявяват медията, чрез която ще разкриват информация

Днес след борсовата сесия можем да очакваме месечните резултати на Монбат за януари

08:40 | 25.02.08 г.

Днес, 25 февруари, стартира търговията с правата за увеличение на капитала на Доверие обединен холдинг с борсов код R1DOVU. Броят на издадените права е 13 149 848, а акциите, предложени за записване, са 876 657, всяка с номинална стойност от 1 лв. и емисионна от 12 лв. Срещу всеки 15 права ще може да се запише една нова акция. Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 701 325 нови акции.
 
След днешната борсова сесия можем да очакваме месечните резултати на Монбат за януари, тъй като компанията обяви намерение да обявява месечни резултати на 25-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят резултатите.
 
Утре пък започва търговията с правата на Алфа Ууд България, като компанията планира да увеличи акционерния си капитал от 206 870 лева на 620 610 чрез издаване на нови 413 740 акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 30 лева всяка. За целта ще бъдат издадени 206 870 броя права, а съотношението между издадените права и новите акции е 1/2.
 
Капиталът на Алфа Ууд ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 297 120 броя нови акции. Ако се запишат всички нови акции, в дружеството ще постъпят малко над 12,4 млн. лв.
 
Също във вторник стартира търговията и с правата на Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ. Дружеството ще предложи 325 000 броя обикновени безналични акции с право на глас, с номинална стойност в размер на 1 лев всяка и с емисионна стойност в размер на 3,20 всяка. Броят на издадените права е 650 000. За успешно увеличението на капитала на дружеството ще се счита при записването и заплащането на минимум 260 000 броя нови акции.
 
На 26 февруари, вторник, е и крайната дата за прехвърляне на правата на Турин имоти АДСИЦ и Лев инвест АДСИЦ. И двете дружества планират да увеличат капитала си от 500 хил. на 650 хил. лв. чрез издаване на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност 1 лев.
 
В сряда е последната дата за придобиване на акции с право на участие в Общото събрание на акционерите (ОСА) на Видахим, което ще се проведе на 14 март. На събранието ще се гласува за промени в органите на управление на Видахим.
 
Същият ден е и крайна дата на публичното предлагане на 100 530 акции, представляващи 93,13% от капитала на Рекорд АД. Продавач на пакета, който се предлага в една пазарна партида при минимална лимитирана цена от 1,81 млн. лв., е Северкооп Гъмза Холдинг.
 
Желаещите да участват в предстоящото ОСА на Лесопласт, което ще се проведе 14 март, е необходимо да закупят акции от капитала на дружеството до 27 февруари, сряда. На събранието акционерите ще гласуват по проект за овластяване на изпълнителния директор на дружеството за сключване на сделки между Лесопласт и Welde GmbH и Deltawood Trading Limited, Кипър. Последните две притежават съответно 76,67 и 18,28% от капитала на Лесопласт.
 
През седмицата ще се проведе Общо събрание на акционерите на Благоевград БТ, а именно в четвъртък. На него акционерите, от които най-голям е Булгартабак Холдинг, ще гласуват по проект за промени в органите на управление на тютюневото дружество.
 
В четвъртък е крайната дата за търговия с правата на Рой Пропърти Фънд АДСИЦ. Дружеството е издало 150 000 права, тъй като възнамерява да увеличи капитала си от 500 на 650 хил. лв. чрез издаване на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност 1 лев.
 
Последната дата за сключване на сделки с акциите на Явор АД, в резултат на което приобретателят ще има право на участие в предстоящото ОСА на дружеството, е 28 февруари, четвъртък. На събранието ще бъде гласувано за разпределяне на дивидент от 80 лева на акция, промяна в предмета на дейност на дружеството, за отпускане на заем на Интерком Груп ООД в размер на 5 млн. евро при лихва 8% годишно, както и за сключване на договор за учредяване на право на строеж, чрез който дружеството да придобие правото да построи търговски комплекс с РЗП от 3 461 кв. м.
 
На 29 февруари, петък, е крайният срок емитентите на ценни книжа да се регистрират в системата за предоставяне на информация на КФН E-register и да обявят наименованието на медията, чрез която ще разкриват регулираната информация пред обществеността.
 
В безплатната за емитентите и читателите услуга Бюлетин Investor.bg, до момента са се регистрирали 119 емитента.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:23 | 16.08.22 г.
fallback