fallback

Съставиха актове на посредници за търговия с акции без приключил сетълмент

Инвестиционните посредници са ИП Д.И.С.Л. Секюритийс, ТБ Юробанк И Еф Джи България, ИП Юг Маркет, ИП Сомони Файненшъл Брокеридж и ИП Загора Финакорп

15:56 | 22.02.08 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) е съставила актове на пет посредника след извършени тематични проверки от нейна страна за спазване изискванията на Закона за пазарите на финансови инструменти (ЗПФИ) и Наредба № 38 за изискванията към дейността на инвестиционните посредници относно сделки с акции на Зърнени храни България АД, съобщи КФН.
Инвестиционните посредници са ИП „ Д.И.С.Л. Секюритийс” АД, ТБ „Юробанк И Еф Джи България” АД, ИП „Юг Маркет” АД, ИП „Сомони Файненшъл Брокеридж” ООД и ИП „Загора Финакорп” АД.
Посочените посредници не са извършили проверка в депозитарната институция дали акциите от капитала на Зърнени храни България, за които се отнасят нарежданията за продажба, са налични по съответната сметка на клиента.
Отделно КФН открива тематични проверки по спазването на изискванията на ЗПЗФИ и Наредба №38 относно това дали е осъществявана „intra - day” търговия с акциите на Спарки АД-Русе чрез сделки през ИП София Интернешънъл Секюритиз АД и ИП Карол АД.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:35 | 18.08.22 г.
fallback