fallback

Информационна мрежа на ЕС открива центрове в 11 града у нас

Целта е да се облекчат достъпът и ориентирането на българските граждани в огромния обем от информация от европейските институции

14:02 | 20.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Информационната мрежа на ЕС "Еurope Direkt" ще открие през тази година свои центрове в 11 града в България, съобщи Теодора Калейнска, ръководител на представителството на Съвета на Европа в София, цитирана от БТА.
Целта е да се облекчат достъпът и ориентирането на българските граждани в огромния обем от информация, която вече постъпва от европейските институции и на български език.
В Северна България първите центрове от eвропейската мрежа ще бъдат открити във Велико Търново, Габрово, Русе, Долна Митрополия и Добрич. В южната част на страната екипи на мрежата ще работят в София, Пловдив, Бургас, Смолян, Сливен и Благоевград.
Центровете ще предлагат безплатен достъп до информация и консултации на граждани, неправителствени организации и фирми по всички въпроси, свързани с ЕС. Съдействие за установяване на партньорски отношения и за осигуряването на достоверна информация за отделните европейски региони, както и набирането на обратна информация за мнения и предложения на българските граждани и институциите към ЕК, допълват ангажиментите на екипите в центровете.
Мрежата, която обхваща повече от 1000 информационни и документационни центрове във всичките страни-членки на ЕС, се изгражда и финансира от Генерална дирекция "Информация и комуникация" на ЕК, поясни Калейнска.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:47 | 08.09.22 г.
fallback