fallback

Петър Караминчев намалява производствените мощности

Става въпрос за бракуване на част от машините, оборудването и сградите в основната производствена площадка на дружеството в Русе

15:11 | 19.02.08 г.

Съветът на директорите на Петър Караминчев АД-Русе е взел решение за намаляване на производствените мощности на дружеството, съобщи БФБ-София.
Става въпрос за бракуване на част от машините, оборудването и сградите, намиращи се на основната производствена площадка на дружеството в гр. Русе, бул. Липник 73 (разпореждане с ДМА на стойност по-ниска от прага по чл. 114, ал. 1, т. 1, б. а от ЗППЦК).
Причините за решението са прекратяване на сключения договор за отдаване на част от основната производствена площадка под наем, направените неуспешни опити за продажба на машините или отдаването им под наем през последното шестмесечие на 2007 г. и липсата на потенциални купувачи на машините и съоръженията поради физическото им и морално остаряване и неотговаряне на нормите на европейските изисквания за опазване на околната среда.
Балансовата стойност на дълготрайните материални активи на Петър Караминчев към края на миналата година е 6,8 млн. лв.
Консолидираният финансов резултат на дружеството за миналата година е загуба на стойност 283 хил. лв. при загуба от 402 хил. лв. за 2006 г.
Днес акциите на Петър Караминчев нараснаха с 27,99% до 3,75 лева при прехвърлени 821 лота.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:20 | 08.09.22 г.
fallback