fallback

Ръководството на цигарената фабрика в Пловдив иска продажба чрез борсата

Предложеният от кмета на Пловдив вариант за създаване на общинско предприятие според ръководството на фабриката е нецелесъобразен

16:21 | 18.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Ръководството на „Цигарена фабрика Пловдив“ АД подкрепи предложението  на Министерството на икономиката и енергетиката за бърза приватизация на дружеството. Решението на мениджърския екип бе изпратено до министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. С него са запознати и работниците на фабриката.

Според изпълнителния директор на дружеството Златомира Драганска само по този начин ще се запази доброто му състояние, а продажбата чрез борсата тя определя като най-прозрачен, неатакуем и бърз вариант.

Запазването на лицензията за производство на цигарени изделия ще даде възможност на новия собственик да запази предмета на дейност на дружеството, се казва още в писмото. В становището е подчертано, че работниците и служителите трябва да бъдат обезщетени по силата на договорените по колективния трудов договор условия - с до 20 работни заплати в зависимост от трудовия стаж. 

Предложеният от кмета на Пловдив Славчо Атанасов вариант за създаване на общинско предприятие според ръководството на фабриката е нецелесъобразен и неосъществим съгласно действащото законодателство в страната.

Свързани компании:

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:30 | 18.08.22 г.
fallback