fallback

Трите електроразпределителни дружества ще работят заедно при криза

Трите компании подписаха в София в присъствието на ДКЕВР „Меморандум за сътрудничество при отстраняване на аварии в резултат на кризисни ситуации и осигуряване на непрекъснатост на снабдяването”

15:43 | 18.02.08 г.

Трите електроразпределителни дружества, които работят на територията на България – E.ON България Мрежи АД, ЧЕЗ България EАД и ЕВН България Електроразпределение АД, ще обединяват усилията си по време на кризи.
Днес представители на трите компании подписаха в София в присъствието на ДКЕВР „Меморандум за сътрудничество при отстраняване на аварии в резултат на кризисни ситуации и осигуряване на непрекъснатост на снабдяването”, съобщиха от ЕВН.
Текстът на меморандума предвижда електроразпределителните дружества да си сътрудничат при отстраняване на аварийни ситуации, като си предоставят техническа помощ при поискване.
Компаниите ще обединят усилията си за отстраняване на кризисни аварийни ситуации в належащи случаи и при възникването на ситуации, които предполагат осигуряването на безопасността и сигурността на електроенергийната система, живота и здравето на хората.
Всяка от фирмите се задължи да предприема действия за предоставяне на необходимата техника и жива сила в помощ на дружество, опериращо в пределите на засегнат регион, ако то я поиска.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:44 | 14.09.22 г.
fallback