fallback

Кремиковци изплати 2 млн. лв. стари дългове на БДЖ

Според ръководството на металургичния комбинат вече са уредени общо над 65% от дълготрайните стари задължения на фирмата

16:30 | 15.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Кремиковци е покрил свои стари плащания към БДЖ с 2 млн. лв. от паричния си поток, съобщиха от ръководството на компанията. Преди няколко дни БДЖ преустанови превозването на товари на комбината поради неизплатени задължения на обща стойност над 20 млн. лв. От Кремиковци съобщават още, че над половината от неизпълнените плащания след разговори с БДЖ са уредени чрез юридически одобрен механизъм.
Според ръководството на металургичния комбинат вече са уредени общо над 65% от дълготрайните стари задължения на фирмата.
От Кремиковци уверяват, че осъзнават своите отговорности и са предприети необходимите постъпки, въпреки че финалната дължима сума не е договорена.
Вчера пък от БДЖ съобщиха, че разполагат със 100 празни вагона в гара Бургас и 50 празни вагона в гара Лом, които до един час могат да бъдат подадени за натоварване в пристанищата, веднага щом комбинатът заплати сумите, поискани от БДЖ за извършените досега превозни услуги.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:55 | 11.09.22 г.
fallback