fallback

Строителството на магистрала Люлин върви по график

В строителството са ангажирани 250 работници

14:55 | 15.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Строителството на автомагистрала "Люлин" е по график, съобщи областният управител на Перник Иван Димитров, цитиран от БТА.
В строителството са ангажирани 250 работници, постигната е договореност 50 превозвачи от региона да бъдат ангажирани с доставката на необходимата скална маса.
Магистралата е отсечка от Еврокоридор 4 в частта му Видин-София-Кулата и ще свързва околовръстния път на София със селата Мало Бучино, Голямо Бучино и пътен възел Даскалово.
Пътят ще е бъде с дължина 19 километра и ще включва три тунела с обща дължина близо 1,29 км, близо 6 километра виадукти, три пътни възела и 691 метра укрепителни стени.
Строителството на автомагистрала започна в края на януари миналата година. Договорът за строителството й бе подписан на 8 август 2006 г. Изпълнението на проекта бе възложено на турския консорциум „Мапа - Чингиз“. При подписването бе съобщено, че строителството на автомагистралата се очаква да започне в началото на октомври 2006 и да бъде завършено до 36 месеца.
Общата стойност на проекта е близо 142 млн. евро. Автомагистралата ще бъде с по 2 ленти за движение в едната посока с проектна скорост от 100-110 км/ч.
С около три месеца закъснява ремонтът на пътя София-Кюстендил, съобщи още днес Иван Димитров. Получени са уверения от фирмата изпълнител, че през лятото закъснението ще бъде преодоляно.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:59 | 19.08.22 г.
fallback