fallback

ТЕЦ Варна се преструктурира, съкращават 145 човека

Програмата предвижда нова организация на производството, елиминиране на дублиращите се дейности, както и изнасяне на транспортните и ремонтните дейности към външни доставчици

16:41 | 13.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

ТЕЦ Варна започнa програма по преструктуриране и реорганизация на дейностите, съобщиха от ЧЕЗ България, собственик на централата.
Програмата предвижда нова организация на производството, елиминиране на дублиращите се дейности, както и изнасяне на транспортните и ремонтните дейности към външни доставчици. Очаква се промените да доведат до повишаване на ефективността на работата, по-добро проследяване на разходите и тяхното оптимизиране. Новата организационна структура в дружеството ще влезе в сила от 1 април 2008 г.
Във връзка с планираното преструктуриране предстоят съкращения на 145 служители и работници в ТЕЦ Варна. В резултат на промените броят на работните места в електроцентралата ще бъде намален на 642. Подборът на работниците и служителите, чиито трудови договори ще бъдат прекратени, ще се основава на обективни критерии, като степен на образование, квалификация, ниво на изпълнение на възложената работа и други, поясняват от ЧЕЗ.
На работниците и служителите, чиито трудови договори ще бъдат прекратени в резултат на структурните промени, ще бъдат предложени обезщетения, като размерът им ще е в зависимост от трудовия стаж на служителите в енергетиката.
Освен това, ТЕЦ Варна ще съдейства на засегнатите служители за намиране на нова работа, като на почти половината от тях ще бъде предложена работа във фирмите, предоставящи транспортни и ремонтни дейности на централата, съобщават още от ЧЕЗ.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:43 | 08.09.22 г.
fallback