fallback

Служител на „Хасково Табак“ АД задържан с подкуп

Парите били поискани от жител на Димитровград, който спечелил на търг машини от обявеното в ликвидация тютюнево дружество

13:50 | 08.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Служител на „Хасково Табак“ АД е задържан с подкуп от 400 лева при акция на полицаи от ОДП-Хасково. Парите били поискани от жител на Димитровград, който спечелил на търг машини от обявеното в ликвидация тютюнево дружество. Това съобщи директорът на ОДП-Хасково комисар Атанас Ненков, цитиран от БТА.

Димитровградчанинът се оплакал в ОДП-Хасково, че когато отишъл да прибере спечелените на търга машини, се оказало, че им липсват съществени части, без които те не могат да бъдат пуснати в действие. При първоначалния им оглед всичките им части били на мястото си.

За да върне частите на машините и да ги сглоби отново, служителят на "Хасково Табак" с инициали Л. Ч. (45 г.) поискал допълнителна сума от купувача - първоначално 600 лева, но след това я намалил до 400 лева.

Акцията на икономическите полицаи е осъществена под наблюдението на окръжен прокурор. Поискалият подкуп е задържан в ареста за 24 часа, добави комисар Ненков. Той уточни, че задържаният не е криминално проявен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:22 | 03.09.22 г.
fallback