fallback

Diageo се отказа от водка Absolut

За сметка на това от Diageo обявиха, че срещу 900 млн. долара са станали ексклузивен световен дистрибутор на холандската водка Ketel One

18:48 | 07.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Световният лидер в производството на алкохолни напитки Diageo се оттегли от съревнованието за придобиването на марката Absolut, съобщи вестник „Трибюн“. Собственик на марката е шведската държавна компания Vin & Sprit, която в момента е в процес на приватизация. За сметка на това от Diageo обявиха, че срещу 900 млн. долара са станали ексклузивен световен дистрибутор на холандската водка Ketel One. Diageo беше един от най-сериозните кандидати за производителя на Absolut, но оттам обясняват, че се изтеглят от надпреварата заради споразумението си с Ketel, в която виждат „големи перспективи“. Водката Ketel One има най-силно пазарно присъствие в Северна Америка, където продава по-голямата част от произвежданите всяка година около 1,9 млн. каси.

Така кандидати за Vin & Sprit остават френската Pernod-Ricard, американската Fortune Brands, групата Bacardi и обединение от шведски инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:01 | 08.09.22 г.
fallback