fallback

Мениджърите ще се осигуряват върху пълния размер на доходите си

Посочените изменения влизат в сила от 1 януари 2008 г.

16:21 | 07.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Възнагражденията на изпълнителите по договори за контрол и управление на дружества, едноличните търговци, както и синдиците и ликвидаторите няма да се намаляват с нормативно признати разходи за дейността при плащане на осигурителни вноски, т.е. осигуровки ще се начисляват върху пълния размер на доходите им (при 10% нормативно признати разходи досега).

Това гласят приетите днес от правителството изменения в Наредбата за елементите на възнаграждението и за доходите, върху които се правят осигурителни вноски. Посочените изменения влизат в сила от 1 януари 2008 г.

Самоосигуряващите се лица пък вече ще подават декларация за започване, прекъсване, възобновяване или прекратяване на всяка трудова дейност, за която са регистрирани. Това се предвижда в одобрената от Правителството промяна в Наредбата за общественото осигуряване на самоосигуряващите се лица.

Изменението се налага, тъй като, когато самоосигуряващите се лица упражняват регистрирана трудова дейност на повече от едно основание, те подлежат на задължително осигуряване за всяка от дейностите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:06 | 01.09.22 г.
fallback