fallback

Евроком продължава с покупките

Закупените дружества са „Габрово кабел” ЕООД, „Кабелсат 95” ЕООД, „Колор Сат” ЕООД, „Кей Ес Ви Сат” ЕООД и „Ники 2000” ЕООД

15:26 | 06.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

„Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД (ЕКМБ) получи разрешение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да придобие кабелните електронни далекосъобщителни мрежи на общо пет дружества, става ясно от съобщение на регулаторния орган. Това са операторите „Габрово кабел” ЕООД, „Кабелсат 95” ЕООД, „Колор Сат” ЕООД, „Кей Ес Ви Сат” ЕООД и „Ники 2000” ЕООД.
Преди сключването на сделката петте фирми са били контролирани от „Томеком” ЕООД, София. Цената на придобиването не се уточнява. Проучването на комисията показва, че концентрацията не би могла да доведе до установяване на господстващо положение. „В сектора съществува ефективна конкуренция, а бариерите за навлизане на нови участници са преодолими“, се казва в анализ на комисията.
„Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД е собственост на холандското дружество FN Cable Holdings B.V., което е под контрола на групата Warburg Pincus. Придобиването е част от цялостната стратегия на ЕКМБ за развитие на пазара за доставка на платена телевизия и интернет услуги. Последната по-голяма придобивка на дружеството беше сделката за ITV Partners. Поредното придобиване на пазара на кабелни услуги вече не е изненада за никого предвид осъществяваната от доста време консолидация в сектора. Другият по-голям играч, който реализира множество сделки през миналата година – както у нас, така и в чужбина – е Кейбълтел. Компанията има амбиции за силно присъствие в Македония, Албания и Сърбия, като само в последните две държави е планирано да бъдат вложени над 80 млн. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:29 | 31.08.22 г.
fallback