fallback

Митал няма да продава засега, преценява финансовото състояние на Кремиковци

Назначен е финансов съветник, нов оперативен изпълнителен директор, както и четирима нови директори

18:30 | 01.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Собственикът на Кремиковци Прамод Митал заяви на пресконференция, че няма да продава на този етап комбината, съобщи Dnes.bg.
По думите му е назначен финансов съветник, който ще предложи най-добрият вариант за работата на завода и чак след това може би ще се говори за продажба. Назначен е и нов оперативен изпълнителен директор Пламен Стоянов, както и четирима нови директори, които ще наблюдават детайлно работата на комбината и подобряването на състоянието на комбината.
Имаме пълната отговорност към нашите инвеститори, хората с облигации и нашите работници и смятам, че нещата се уреждат благоприятно за бизнеса, каза Митал. 20 млн. евро са инвестирани в работен капитал. Няма задължения към никаква личност или инвеститор да продаваме компанията. Съобщението за украинския инвеститор не е правилно, защото те са водили диалог, но не са финализирали сделка.
Митал каза още, че е в добър диалог с правителството и със синдикатите и техните искания ще бъдат изпълнени.
 
Вчера премиерът Сергей Станишев заяви, че украинският милиардер Констянтин Жеваго писмено е потвърдил намерението си да закупи комбината, както и да финансира предприятието първоначално с 80 млн. евро за оперативна дейност.

Името на Констянтин Жеваго бе споменато във връзка с продажбата на Кремиковци за първи път миналата седмица, след което последваха срещи на ръководството на комбината и висши държавни лица с евентуалния купувач. Прамод Митал обаче се отказа да продава комбината, въпреки протестите на работниците, които искат дружеството да бъде продадено на друг инвеститор.

Днес акциите на комбината поскъпнаха с 3,1 на сто до средна цена 20,62 лв. при прехвърлени 189 броя.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:15 | 10.09.22 г.
fallback