fallback

Обраха клон на Пиреос в Перник*

Наличните средства са били не повече от 20 хил. лв.

15:16 | 01.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Обир на клон на банка в Перник е бил направен тази нощ, съобщиха от полицията в града. Първоначалните данни бяха, че клонът е на Първа инвестиционна банка, но от ПИБ отрекоха информацията. По-късно от Банка Пиреос официално съобщиха, че става дума за техен клон, намиращ се в индустриалната зона на града.
 
Крадците са влезли, използвайки прозорец на кухненското помещение, преодолели са техническата защита и впоследствие са успели да разбият огнеупорната каса на клона и да вземат наличните в нея средства. Този клон на банката е от 3-та категория според наредба N I-171 на БНБ и МВР, според която в касата на такъв клон не могат да бъдат съхранявани повече от 20 000 лева, поради което щетите са минимални.
 
Клонът не предлага услугата съхраняване на ценности на клиенти и няма клиентски касетки в него. Банка Пиреос използва външна охранителна фирма за осигуряване на охраната на всички свои клонове в страната, включително и на клона в Перник, се пояснява в съобщението.
„Ние спазваме всички стандарти в областта на сигурността и в зависимост от степента на риска имаме различни нива на защита, включително застраховане, осигуряване на външна охрана и други. Клонът в индустриална зона е временно затворен и обслужването на клиентите е пренасочено към другия клон на банката в Перник”, заяви Емил Ангелов, заместник-директор на Банка Пиреос България АД.
 
В момента тече полицейско разследване по случая за изясняване на всички обстоятелства около него.
 
*Информацията е актуална към 17,45 часа
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:21 | 08.09.22 г.
fallback