fallback

Търговията с правата на Турин Имоти започва на 11 февруари

Търговията ще продължи до 22 февруари

13:30 | 01.02.08 г.

Началната дата за търговия с правата на Турин Имоти АДСИЦ е 11 февруари, а крайната – 22 февруари, става ясно от съобщение на БФБ-София.
Броят на издадените права е 150 000 при съотношение право/акции – 1 към 1. Номиналната и емисионната стойност на новите 150 000 броя акции е 1 лев.
Крайната дата за записване на акции от увеличението е 20 март. Борсовият член-поемател, упълномощен да обслужва увеличението на капитала е ИП Елана Трейдинг АД, а банката, в която ще бъде открита набирателна сметка е ТБ Банка Пиреос България АД.
Учредители на Турин имоти са „Елди” АД с 50 % от капитала, „Елана високодоходен фонд”АД – 30% от капитала, Лукан Луканов с 15% и Димитър Луканов – с 5 % от капитала. В състава на Съвета на директорите влизат Лукан Луканов – изпълнителен директор и председател на СД, -Венцислав Стоев - зам.-председател на СД и Йордан Николов – член на СД.
Сред инвестиционните намерения на емитента е придобиване на земеделска земя, като този актив ще заеме най-голям дял в портфейла му. Основната цел при инвестиране в този род имоти е свързана с промяна на предназначението на земеделската земя и превърщането на имотите в урегулирани с възможност за застрояване и изграждане на обекти с различно целево предназначение.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:24 | 03.09.22 г.
fallback