fallback

50 млн. лв. инвестират в пътищата на Търговищко

В сравнение с миналата година сумата е с 20 млн. лева повече

09:05 | 31.01.08 г.

“Областно пътно управление” подготви амбициозна програма за 2008 година, каза пред Investor.bg управителят Марчо Марчев. През тази година трябва да бъдат завършени пътните отсечки по главния път София-Варна, по които в момента се работи. Става дума за новата, трета лента към Омуртаг и цялото подновяване на пътя към Шумен.
Едновременно с това трябва да започне строителството на други участъци, финансирани от европейските програми и по-точно по програма “Транзитни пътища”. Това е участък от близо 15 км в посока Антоново. На пътя от с. Пролаз до КАТ – Търговище ще бъде извършено основно укрепване на скатовете от падащи камъни. Продължава работата и по обновяването на околовръстния път на областния център.
По програмата на Световната банка за второ и третокласните пътища ще бъде извършен ремонт на пътя от Попово до с. Голямо Ново и от с. Дралфа до границите с Разградска област.
Готви са проектите и тази година трябва да стане строителен обект участъкът от Търговище до с.Бистра в посока към Разград. Проектират се и участъците от Пролаз до Вардун и от Омуртаг до с. Менгишево. Ще започне проектирането и за ремонти по вътрешно селските пътища на селата в Търговищка и Антоновска общини. Започна работата и по капитален обект в Попово – за Околовръстен път, на стойност 14 млн. лева.
„Всички тези обекти, представляват обем работа за около 50 млн. лева. за цялата област. В сравнение с миналата година сумата е с 20 млн. лева повече”, каза Марчев.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:28 | 07.09.22 г.
fallback