fallback

Митал нямало да продава, ръководството на Кремиковци подаде оставка*

Работниците в Кремиковци са блокирали комбината и няма да пуснат собственика Прамод Митал да напусне сградата

17:36 | 30.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Работниците в Кремиковци са блокирали комбината и няма да пуснат собственика Прамод Митал да напусне сградата, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.
Това е станало, след като Митал е заявил, че няма да продава комбината. Митал няма да извърши действия за стабилизиране на Кремиковци и продължаване на работата му, пише в съобщението.
Мениджърите на "Кремиковци" са подали оставка, добавят от синдиката.
 
Малко по-рано украинският инвеститор и кандидат за купуването на дружеството комбината Констянтин Жеваго влезе в сградата на Министерския съвет за среща с премиера Сергей Станишев. Той отказа коментари на влизане и заяви, че ще говори пред медиите след срещата.

След края на срещата Жеваго не направи изявление, като каза само, че са проведени „много добри разговори“ и че има споразумение с правителството и няма право да коментира*.

 
Вчера и днес се провеждат срещи между ръководството на Кремиковци, собственика на комбината Прамод Митал и министрите на финансите и на икономиката Пламен Орешарски и Петър Димитров, на които се обсъждат условията за продажба. На обед председателят на УС на Кремиковци Александър Томов заяви, че очаква комбинатът да има нов инвеститор още днес.
 
Акциите на Кремиковци поскъпнаха днес с 13,47% до средна цена 22,83 лв. при прехвърлени 2660 броя.
  *Актуализирано към 18:35 часа
 

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:17 | 12.09.22 г.
fallback