fallback

Остават 10 дни за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

Плащането на данъци по интернет изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в сайта на приходната администрация

13:27 | 30.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Десет дни остават до изтичане на срока за плащане на данъка върху доходите с отстъпка, напомниха от Национална агенция по приходите (НАП).

11 февруари е последният ден, в който можем да подадем годишната си декларация за доходите от 2007 г. и да платим данъка с отстъпка от 5%. До края на този срок може да се плати и само част от дължимия данък, като отстъпката се ползва само за тази сума, която се заплаща.

При попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да се напише точната сума, кодът за вид плащане (код 111213 - „Данък върху доходите на физически лица - ЕТ, граждански договори и др.”), входящият номер на данъчната декларация, като задължително се посочва и периодът, за който се отнася плащането. Данъкът се смята за платен, когато се заверят сметките на съответната Териториална дирекция на НАП.

Декларацията за доходите и всички нейни приложения са публикувани в интернет във формат, който позволява да бъдат попълнени електронно, а до края на данъчната кампания 2008 чрез сайта на НАП ще бъде предоставена възможност за попълване на декларацията и автоматично създаване на баркод. Плащането на данъци по интернет изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в сайта на приходната администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:08 | 31.08.22 г.
fallback