fallback

Холандци ще ни консултират как да координираме светофарите в столицата

След проучване и анализ на пътната обстановка в София холандските консултанти ще изработят и предложат завършена система за подобряване на пътния трафик в столицата

09:09 | 28.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Посланикът на Кралство Нидерландия Вилем ван Ее и кметът на София Бойко Борисов ще подпишат протокол за сътрудничество за провеждането на проучване за създаването на система за управление на пътния трафик в София, съобщиха от холандското посолство.

Проучването ще бъде финансирано главно от програмата "Партньори за път" на Министерството на транспорта на Кралство Нидерландия с подкрепата на Столична община.

След проучване и анализ на пътната обстановка в София холандските консултанти ще изработят и предложат завършена система за подобряване на пътния трафик в столицата. Тя ще включва координация на светофарите, използване на камери и софтуер, система за управление на движението на градския транспорт и контролни центрове за наблюдение и директно управление на пътната обстановка.

Ползите от повишаването на капацитета и ефективността на системата за управление на градския трафик ще бъдат демонстрирани чрез специално изработен на базата на проучването симулативен модел.

Основна цел на проекта е да подобри пътната обстановка чрез управление на трафика и координация на пътните сигнали. Като резултат ще бъдат намалени задръстванията, закъсненията, а времетраенето на пътуването ще се скъси и ще бъде улеснено движението на линейки и пожарни коли. Според консултантите крайният ефект е подобряване на околната среда, качеството на живот и намаляване на замърсяването на въздуха и на нивото на шума.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:03 | 08.09.22 г.
fallback