fallback

Преглед на печата за 26 януари

Добивът на газ от Галата отива в прокуратураа - в. Сега

09:43 | 26.01.08 г.

Брюксел спря парите за Фонд "Републиканска пътна инфраструктура"
в. Дневник
 
Говорителят на Европейската комисия Марк Грей съобщи пред БНТ, че веднага след избухването на скандала с подкупи във Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" е спряно изпращането на средства от еврофондовете. Няма да превеждаме пари, докато не се изясни ситуацията и освен това сезирахме ОЛАФ (Агенцията за борба с измамите със средства на ЕС – бел.ред.), каза още Грей.
 
По-рано в петък министърът на транспорта Петър Мутафчиев заяви, че по първоначална информация обаче случаят със заловените в четвъртък с подкуп служители на фонда не е свързан с европейски пари.
 
Добивът на газ от Галата отива в прокуратурата
 
в. Сега
 
ГЕРБ ще сезира прокуратурата за съмнителна сделка на правителството, съобщи вчера пред Би Ти Ви неформалният лидер на партията Бойко Борисов. Става дума за разрешението, което в края на миналата година кабинетът даде на люксембургската фирма "Мелроуз Рисорсиз" да проучва още 3 години находища на природен газ в Галата. Писмен сигнал до главния прокурор за това вече е изпратил и независимият депутат и председател на гражданско сдружение "Европейски демократичен път" Димитър Абаджиев.
 
Китайци строят пътища у нас
 
в. Стандарт
 
Наследници на строителите на Великата китайска стена ще участват в изграждането на големи инфраструктурни обекти у нас. Това стана ясно след вчерашната среща на социалния министър Емилия Масларова с нейния китайски колега Тиан Ченпин, който е на посещение у нас. Работниците от Китай може да са 10% от работната ръка на фирмите, ако за тези места няма кандидати от България или ЕС, обясни министър Масларова. Официалната безработица в Китай е 4%, близо 9 млн. китайци са регистрирани в бюрата по труда. У нас засега работят около 3000 китайци.
 
Държавата и общината се договориха да строят две огромни спортни зали в София
в. Дневник
 
След многогодишни спорове и нито една свястна спортна зала София е на път да се сдобие едновременно с две до четири 10-хиляднички. Председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева и кметът на София Бойко Борисов се договориха днес да строят най-малко две големи спортни зали - в центъра до стадион "Юнак" и в "Младост". Възможно е да има още две зали - в района на 4-и километър и в "Обеля".
 
Досега държавата и общината имаха разминавания къде да бъде отдавна планираната многофункционална спортна зала с около 10 000 места. Агенцията настояваше да се строи на мястото на стадион "Юнак" в началото на Борисовата градина. Общината възразяваше, защото там е планирала паркинги близо до станцията на метрото. Идеята на градското ръководство е тази голяма зала да бъде някъде в покрайнините, за да не затруднява допълнително трафика в центъра. Затова общината работи по два проекта - в "Младост" и в "Обеля", където свършва метрото.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:07 | 30.08.22 г.
fallback