fallback

Ще представяме развитието на българския IT сектор пред HP, Microsoft и IBM

Делегацията ще има срещи с компаниите CISCO Systems, Hewlett Packard, Microsoft, IBM, ESRI, Infinera Corporation, Oracle и др.

14:48 | 25.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Българска правителствена делегация ще обсъжда на посещение в САЩ възможностите за развитие на проекти в областта на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) в България. Посещението ще се състои от 26 януари до 7 февруари, съобщиха от Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).

Делегацията ще има срещи с компаниите Cisco Systems, Hewlett Packard, Microsoft, IBM, ESRI, Infinera Corporation, Oracle Corporation, ICT Logistics, MegaTech Inc.

Ефективността на координацията и управлението на средствата за проекти в областта на информационните технологии и съобщения ще е основна тема в разговорите със Службата за мениджмънт на бюджет към администрацията на президента на САЩ.

Стандартите за информационна сигурност и оперативна съвместимост ще бъдат обсъждани с Националния институт за стандартизация и технологии. Връзката между иновациите и бизнеса ще е във фокуса на разговорите с Американския институт за обучение в телекомуникациите и с Американската академия на науките.

Усъвършенстването на регулаторната рамка е тема на разговорите с Комитета за ИКТ законодателство на американския Сенат. Правителствената делегация ще се запознае със системата за спешни повиквания на Ню Йорк и ще проучи организационния и технологичен опит в изграждането й.

На 30 януари българската делегация ще има презентация пред представители на американската индустрия на проектите в областта на информационните и комуникационни технологии. Тези въпроси ще бъдат обсъждани и на среща с висши представители на Експортната банка на САЩ.

Председателят на ДАИТС Пламен Вачков е ръководител на делегацията, в която участват заместник-министри на държавната администрация и административната реформа, на образованието и науката, на вътрешните работи, на икономиката и енергетиката, както и представители на министерствата на държавната политика при бедствията и аварии, на финансите, на Министерски съвет. Посещението е по покана на Американската агенция за търговия и развитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:03 | 01.09.22 г.
fallback