fallback

Пререгистрацията на аптеките може да се удължи с година

Деветдесет и девет на сто от всички съществуващи в момента аптеки подлежат на пререгистрация

10:36 | 18.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

С една година да се удължи срокът за пререгистрация на аптеките, предвиждат приети на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.
Според приетия през миналата година закон за лекарствените продукти се забранява на лица, които не са магистър-фармацевти, да притежават аптеки и затова те трябва да прехвърлят собствеността. Предвиденият в закона гратисен период изтича през март тази година.
Деветдесет и девет на сто от всички съществуващи в момента аптеки подлежат на пререгистрация според данни на неправителствени организации от бранша, пише в мотивите на вносителите на законопроекта. До момента обаче едва пет процента от тях са внесли необходимите документи, сочи справката.
В оставащото време Министерството на здравеопазването ще бъде сериозно затруднено на практика да разгледа и да се произнесе в законовия срок по очаквания голям брой преписки за пререгистрация или за получаване на нови разрешителни за търговия на дребно с лекарствени продукти, аргументират се авторите на предлаганите изменения.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:08 | 08.09.22 г.
fallback