fallback

Все повече наши студенти искат да заминат на лятна бригада в САЩ

През миналата година в САЩ по тази програма са работили около 12 000 наши студенти

17:34 | 17.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Интересът към студентските бригади в САЩ се повишава и през тази година очакваме броят на заминаващите да се увеличи или поне да запази резултата си от миналата година. Това коментира днес във Варна вицеконсулът в посолството на САЩ у нас Шон Хантак, цитиран от БТА. Той участва в среща със студенти по въпросите на летните студентски бригади.
През миналата година в САЩ по тази програма са работили около 12 000 наши студенти.
Според Хантак летните бригади са добра възможност както за тези, които отиват за първи път, така и за студенти, които вече са били в САЩ. По думите му много голям процент от кандидатстващите за бригади вече са ходили в САЩ по тази програма. Той обясни, че студентите работят на различни позиции в хотели, курорти, увеселителни паркове и други. Заплащането не е еднакво, а зависи от позицията, която се заема.
Едни от най-важните изисквания са говоримо владеене на английски език на определено ниво, както и студентът да е редовно обучение в акредитиран университет.
Хантак коментира още, че българските студенти са добри работници и американските работодатели са доволни от тях. През тази година той очаква масовото заминаване на студентите да е през май.
Вицеконсулът посочи още, че при посещения при роднини в САЩ всяка молба за визи на кандидат се разглежда индивидуално. По думите му, ако кандидатът отговаря на изискванията и най-вече ако докаже, че не е потенциален имигрант, той получава виза за САЩ.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:47 | 30.08.22 г.
fallback