fallback

Кремиковци: Не сме обявявали, че ще има сделка за комбината

Според медийна публикация комбинатът ще бъде продаден за500 млн. евро

12:40 | 16.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Информацията за продажбата на Кремиковци АД е спекулативен опит за манипулиране на общественото мнение, се казва в изявление на пресцентъра на комбината относно публикацията в днешния брой на вестник „Стандарт”, озаглавена „Искат 500 млн. евро за „Кремиковци”.
 
Според изданието изпълнителният директор на Кремиковци Александър Томов е потвърдил, че Прамод Митал продава комбината, като е склонен да се раздели със завода срещу 500 млн. евро. Официалното решение ще бъде обявено на 24 януари, твърдят от Стандарт.
В тази връзка от пресцентъра на комбината подчертават, че никой член на ръководството на дружеството, в това число и главният изпълнителен директор Александър Томов, не са правили изявления за продажба на комбината, както и за евентуална цена или остойностяване на активите.
Цитираната сделка и цени са плод на непрофесионално отношение и приумици на автора в очевидния му стремеж за сензация, се казва още в прессъобщението.
Ръководството неведнъж е обявявало, и в това няма нищо ново и сензационно, че много компании проявяват интерес към структуроопределящата за балканския регион стоманодобивна компания, заявяват от комбината.
Пресцентърът е упълномощен да заяви, че бордът на директорите не споделя оценките на синдикатите за GSHL и нейния председател Прамод Митал.
Общата позиция на ръководството със синдикатите, че комбинатът не трябва да бъде спиран, не са основание за свободни интерпретации и дезинформация на обществеността по други въпроси, се казва в заключение в опровержението.
Към момента акциите на Кремиковци добавят 9,07 на сто до средна цена 18,15 лв. при прехвърлени 50 броя.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:26 | 14.09.22 г.
fallback