fallback

Субсидията за качествено мляко стартира на 1 март

Подпомагането е в размер на 0,20 лв. за литър качествено краве и козе мляко и 0,25 лв. за литър качествено биволско и овче мляко

12:12 | 16.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

От 1 март стартира изплащането на целевата субсидия за произведено и продадено качествено мляко, реши управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” на проведено късно снощи заседание, съобщиха от фонда.
Подпомагането е в размер на 0,20 лв. за литър качествено краве и козе мляко и 0,25 лв. за литър качествено биволско и овче мляко. Субсидията ще се изплаща до изчерпване на заделените средства.
Млекопроизводителите ще могат да кандидатстват по мярката всеки месец, а не както досега на всеки два месеца. По финансовата линия се въвежда и горна граница за подпомагане от 18 литра дневна млечност за крава. Максималният размер на паричните средства, които всеки регистриран земеделски производител може да получи за една календарна година по всички краткосрочни финансови линии на фонд „Земеделие”, е 150 хил. лв.
За финансова подкрепа в сектор „Животновъдство” са предвидени общо 24 млн. лева, по решение на управителния съвет на фонд „Земеделие”.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:37 | 10.09.22 г.
fallback