fallback

Систек Холдинг: Не е имало злоупотреби в Транскарт АД

Христо Георгиев не е участвал във вземането на решения, които да доведат до „злоупотреби” в Транскарт АД, заявяват от холдинга

13:15 | 15.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Христо Георгиев не е участвал във вземането на решения, които да представляват или да доведат до „злоупотреби” или друго ощетяване на Транскарт АД през времето, когато е заемал поста Председател на СД, заявяват от Систек Холдинг в отговор на съобщението на Транскарт от миналата седмица.

В него бе изразено мнението, че при доставката на терминали за нуждите на картовия оператор Христо Георгиев умишлено е завишавал цената, за да облагодетелства свои дъщерни фирми.

„Подобни констатации не бяха направени през никоя от изминалите шест години, всяка от които е завършвала, както с цитираната вътрешноведомствена одиторска проверка на мажоритарния собственик – Трансхолд България, така и с доклад на международна одиторска компания“, се казва в поровержението на Систек Холдинг.

„Неприемливо е да се твърди, че съществува лично или косвено облагодетелстване предвид факта, че през всичките шест години Систек Холдинг притежава близо 50% от Транскарт, а за извършваните от неговите компании софтуерни и хардуерни услуги не са заплатени дори направените от тях разходи. Напротив, през целия период Транскарт извършва приоритетно плащания за разходи към компании от структурата на другия акционер - Трансхолд България. В тази връзка са предприети съответните законови действия и предходната седмица бяха блокирани сметките на Транскарт АД за обезпечаване на осъдителния иск. Преполагаме, че това е и поводът за изпратеното от Транскарт изявление“, заявяват още от Систек Холдинг.

Свързани компании:

Транскарт АД(5T5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:33 | 13.09.22 г.
fallback