fallback

Испания ще ни помага за развитието на цифровата телевизия

КРС ще има съвместен проект с Държавният секретариат по телекомуникации и информационно общество към Министерството на индустрията на Испания

08:28 | 15.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и Държавният секретариат по телекомуникации и информационно общество към Министерството на индустрията на Испания започват работа по нов съвместен проект. Темата е: „Съдействие при прехода от аналогова към цифрова наземна телевизия“, съобщиха от пресцентъра на КРС.
Целта на проекта е развитие на ефективни регулаторни механизми, свързани с прехода от аналогово към цифрово разпръскване, в съответствие с европейското общностно право, което ще стимулира развитието на конкурентна пазарна среда в областта на цифровите наземни телевизионни мрежи и услуги.
Ръководител на проекта от българска страна е членът на КРС Валентин Георгиев, а от испанска страна - Марта Симас, директор по международните въпроси в Държавния секретариат по телекомуникации и информационно общество към Министерството на индустрията на Испания.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:15 | 06.09.22 г.
fallback