fallback

„Българският символ“ - кирилицата, Мадарският конник или Царевец

В категорията Храни и напитки с категорична преднина е киселото мляко, последвано от баницата и шопската салата

12:06 | 14.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Кирилицата, Мадарският конник и Царевец са в надпревара да се превърнат в „българският символ“ в кампания, организирана от Българската асоциация за бизнес и туристическа информация, целяща чрез всенародно допитване да се изберат най-достойните и ярки символи на нашата страна, с които да се представяме в Европа и света. В категорията Културно-историческо наследство водещ към момента е именно Царевец, следван с почти равни резултати от Мадарския коник, кирилицата, Рилския манастир.

В категорията Природни забележителности на първо място са Седемте рилски езера, след тях отговорите са „Балкана“ и „еделвайса“, уточняват от асоциацията.

В категорията Храни и напитки с категорична преднина е киселото мляко, последвано от баницата и шопската салата.

До момента в кампанията са гласували около 70 000 българи от страната и чужбина, като от чужбина са около 7%. За да получи още по-голяма мащабност, инициативата предвижда гласуването да се проведе и чрез талони, разпространени в пощенските станции в страната.

В края на кампанията се предвижда разпространението в страната и чужбина – чрез големите туристически и търговски изложения, българските посолства по света и европейските институции в Брюксел - на промоционални продукти, които ще представят избраните символи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:07 | 14.01.08 г.
fallback