fallback

Столична община съгласна с МИЕ парното да се приватизира

Мажоритарен собственик на Топлификация София е Столична община с 58% от капитала, а държавата в лицето на МИЕ е притежава 48% от акциите.

17:16 | 09.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Между Столична община и Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) е постигнато принципно разбирателство за приватизация на 100% на Топлофикация София АД и в момента се подготвя съответното споразумение, съобщиха от МИЕ. Очаква се споразумението да бъде подписано през следващата седмица.
Мажоритарен собственик на Топлификация София е Столична община с 58% от капитала, а държавата в лицето на МИЕ притежава 42% от акциите.
С оглед осигуряване на прозрачна приватизационна процедура, между двете ведомства има постигнато разбирателство по необходимостта от привличане на консултант по процедурата на приватизацията, се посочва в съобщението.
Министър Петър Димитров (както и предишният министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров) поддържа тезата, че приватизацията на Топлофикация София трябва да се извърши на цяло, припомнят от ведомството. Концепцията на МИЕ е за привличане на стратегически инвеститор с опит и финансови възможности за развитие на дружеството. Целта е да се гарантира доставката на топлинна енергия за столицата и по-нататъшното развитие на дружеството в конкурентна среда, посочват от МИЕ.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:37 | 09.09.22 г.
fallback