fallback

Трейс Груп Холд ще санкционира мениджърския екип на Мостинженеринг АД

Ръководството на Трейс груп холд АД счита, че е можело да бъдат организирани извънредни мероприятия и да се привлече допълнителен ресурс за преодоляване на кризата

15:18 | 09.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Ръководството на Трейс Груп Холд ще санкционира мениджърския екип на Мостинженеринг АД – Ямбол във връзка с кризисната ситуация при снегопочистването в района на „Петолъчката“, гласи съобщение на холдинга до БФБ-София.

„Ръководството на Трейс груп холд АД, след като се запозна в детайли със ситуацията, счете, че е можело въпреки непосилните условия за работа да бъдат организирани извънредни мероприятия и да се привлече допълнителен ресурс за преодоляване на кризата в съкратени срокове. С оглед на това е взето решение за санкциониране на мениджърския екип на дружеството и ръководителите на почистването на описания пътен участък с последно предупреждение за освобождаване от длъжност, една брутна месечна работна заплата и лишаване от допълнително възнаграждение за срок от три месеца“, се казва в съобщението.

Към момента някои от фирмите (Пи Ес Ай АД, Родопа Трейс ЕООД, ПСФ-МостинженерингАД и Стройинженеринг ЕООД) изпълняват договори по зимно поддържане. Общата дължина на пътната мрежа, която се поддържа от дъщерните дружества е над 1 600 км, което представлява почти 10% от дължината на Републиканската пътна мрежа. В обхвата на договорите са проходите „Хаинбоаз” и „Шипка”, а също главните и второстепенни пътища на територията на Гурково, Казанлък, Чирпан, Девин, Ямбол, Стралджа, Кърджали, Момчилград и Ардино, уточняват от холдинга.

Общата стойност на всички гореописани договори за една година е около 2,5 млн. лева. Отнесено към консолидираните приходи от продажби на Трейс груп холд АД за последната година (117,9 млн. лева) това представлява 2,14% от дейността на групата.

ПСФ-Мостинженеринг АД - Ямбол поддържа 389 км пътна мрежа, от които на територията на РПС Ямбол - 232 км и РПС Стралджа - 157 км. В обхвата на РПС Стралджа се намира участъка от главен път І-6 в района на „Петолъчката” с дължина 7,1 км.

Поради изключително лошо съвпадение на неблагоприятни обстоятелства (ураганен вятър, снежна виелица, недостатъчно опит и дисциплинираност на водачите, подценяване на обстановката) тази отсечка беше блокирана от закъсали автомобили и снегопочистващи машини за почти 24 часа, в нощта срещу 3 януари 2008 година, припомнят от компанията.

Вчера от фонд „Републиканска пътна инфраструктура” заявиха, че ще прекратят договора с фирма Мостинженеринг АД, като фирмата ще бъде санкционирана в размер на 20% от полагащото й се месечно възнаграждение за извършваните дейности по поддръжката на пътния участък в района на „Петолъчката“.

Днес акциите на Трейс Груп Холд поевтиняха с 5,08% до ниво от 242,56 лв. за брой при изтъргувани 1 958 лота.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:54 | 05.09.22 г.
fallback