fallback

Нови три дни без търговия с акциите на Специализирани Бизнес Системи

Търговията с книжата на СБС ще бъде спряна от днес

09:43 | 09.01.08 г.

След заповед на изпълнителния директор на БФБ-София търговията с акциите на Специализирани Бизнес Системи ще бъде спряна за 3 дни, считано от днес, 9 януари, съобщи борсата.
Решението за временно спиране на търговията с книжата на СБС е във връзка с постъпило на 8 януари решение на Софийски градски съд (СГС) от 28 декември 2007 г. за вписване на промяната в номиналната стойност на една акция на Специализирани Бизнес Системи, без да се променя капиталът на дружеството, с оглед отразяване на промяната в регистъра на Централен депозитар.
На 2 януари БФБ спря търговията с акциите на компанията за срок от 3 работни дни, след решение на ОСА на СБС за промяна в номиналната стойност на акциите на дружеството от 50 на 5 лева.
В понеделник търговията бе възстановена, въпреки че в борсата не бяха постъпили доказателства относно вписване на решенията на ОСА на дружеството в търговския регистър, респективно за отразяване на съответните промени в регистъра на Централен депозитар АД. Тогава от Специализирани Бизнес Системи съобщиха за Investor.bg, че причината за неполучаването на готовото съдебно решение се дължи на извършвана инвентаризация в СГС.
Поради неяснотата дали придобилите книжа на дружеството в понеделник и вторник ще имат право на безплатни акции, пазарната им цена първоначално се понижи с 30%, а на следващия ден добави 15 на сто до 110,26 лв. средна цена.
Нито един от телефоните в Централен депозитар не беше вдигнат за внасяне на яснота дали купувачите от понеделник и вторник имат право на безплатни акции.

Свързани компании:

Специализирани Бизнес Системи АД(SBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:47 | 27.08.22 г.
fallback