fallback

Искат вдигане на таксата за затваряне на магистрали на 15 хил. лв. на час

Предлага се и пет пъти да се завишат таксите за разкриване на бензиностанции с десет колонки

17:00 | 08.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Таксата за затваряне на магистрали заради неотложни причини да се увеличи от сегашните 500 лева на час на 15 000 лева предлага фонд „Републиканска пътна инфраструктура”, е съобщил на пресконференция днес изпълнителният директор на фонда Веселин Георгиев, цитиран от БТА.
Георгиев е предложил и пет пъти да се завишат таксите за съгласуване на документи за разкриване на бензиностанции с десет колонки, като сега таксата е 5000 лева.
От фонда очакват през тази година приходите от винетни стикери и други такси да достигнат 209 милиона лева. За 2007 г. приходите от винетки са 184 млн. лева, а от други такси - 35 млн. лева.
Тази седмица се открива процедура за избор на изпълнител на автомагистрала „Марица” за участъка от Оризово до Харманли, е съобщил министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Общият размер на инвестицията е 208 млн. евро.
Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” ще прекрати договора с фирма „Мостинженеринг” - Ямбол, част от Трейс груп холд АД, заради несвършена работа по поддръжката на пътния участък в района на петолъчката по време на снежната буря, стана ясно днес. Фирмата ще бъде санкционирана в размер на 20% от полагащото й се месечно възнаграждение.
Подобни глоби ще бъдат наложени и на фирмата, отговорна за поддръжката на пътя в района на Русе, както и на „Автомагистрали” ЕАД заради избрания от нея подизпълнител, който не си е свършил работата по поддръжката на пътя в участък край Стара Загора.
Според Гагаузов през критичните зимни дни е било осигурено като цяло нормално за зимата придвижване по републиканската пътна мрежа в условията на силна буря. Работили са над 13 хиляди души и между 1200 и 1700 машини в различните дни.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:49 | 13.09.22 г.
fallback