fallback

Преглед на печата за 5 януари

10:18 | 05.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Фирменият регистър засече заради съдилищата

в. Сега

Препускането по гишетата продължава и в третия ден от работата на Търговския регистър. Няма открито банково гише в столичната служба на бул. "Стамболийски" 239. Така всеки, който е пропуснал да плати някоя такса, трябва да се разходи да търси банка. Не знаем и по каква сметка да превеждаме сумите, оплакваха се хората. Оказа се, че банковата сметка е написана на входа на сградата, но с дребен шрифт и човек трудно може да я забележи. Няма дори ксерокс, недоволстват граждани.

Удостоверението за актуално състояние на фирмата се оказва най-честият препъникамък, отбеляза консултантът по вписванията Ивайло Филипов. Хората се заблуждават, че след като документът важи в 6-месечен срок, може да им послужи и сега. Но всъщност Агенцията по вписванията приема само издадени след 1 януари 2008 г. удостоверения. А съдилищата в момента са в годишна инвентаризация и повечето не работят с граждани.  

Проверяват ЕРП-та заради проблемите с тока в страната

в. Новинар

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще проверява електроразпределителните дружества (ЕРП) заради прекъсването на тока в някои райони в страната, съобщиха вчера от регулатора. Преди ден икономическият министър Петър Димитров поиска ДКЕВР да извърши такава проверка заради проблемите с тока в засегнатите от обилните снеговалежи райони в страната. Прекъсването на захранването противоречи на европейската практика, се обоснова Димитров.

МВнР препоръчва на българските граждани да не пътуват до Кения

в. Дневник

Във връзка с усложнената обстановка в Кения Министерството на външните работи /МВнР/ препоръчва на българските граждани временно да не пътуват до тази страна. Това съобщиха на БТА от пресцентъра на МВнР.         При необходимост от съдействие българските граждани, пребиваващи на територията на Кения, следва да се обърнат към посолството на България в Адис Абеба /Етиопия/ или към дипломатическите и консулските представителства на страните-членки на ЕС, акредитирани в Кения.

Даваме 15 лева повече за бензин

в. Стандарт

По 15 лв. повече за бензин ще дават софиянци на месец, за да се придвижат до работните си места с коли. Причина за това е поредният скок на цените на горивата, породен от поскъпването на петрола и вдигането на акцизите от началото на годината. Масовият бензин А-95 вчера се продаваше за 2,11-2,12 лв. за литър, показа проверка на "Стандарт". Само за няколкото дни от началото на годината цената му е нараснала с 10 ст. Увеличението спрямо началото на декември е с близо 20 ст. Преди месец горивото се продаваше по около 1,90 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:57 | 13.09.22 г.
fallback