fallback

БФБ възстановява търговията с акциите на СБС и Унипак от понеделник

Търговията с акциите на дружеството ще бъде възстановена въпреки, че в борсата не са постъпили доказателства относно промените в номиналната стойност на акциите в регистъра на ЦД

16:45 | 04.01.08 г.

От 7 януари, понеделник, ще бъде възстановена търговията с книжата на Специализирани Бизнес Системи АД-София, съобщи БФБ-София.
На 15 декември ОСА на Специализирани Бизнес Системи гласува за промяна в номиналната стойност на акциите на дружеството от 50 на 5 лева. На 2 януари БФБ спря търговията с акциите на компанията за срок от три работни дни.
Търговията с акциите на дружеството ще бъде възстановена въпреки, че в борсата не са постъпили доказателства относно вписване на решенията на ОСА на дружеството в търговския регистър, респективно за отразяване на съответните промени в регистъра на Централен депозитар АД.
След като Централен депозитар АД е уведомил БФБ относно регистриране на промяната в номиналната стойност на акциите на Унипак АД-Павликени, борсата възстановява търговията с книжата на дружеството също от понеделник, 7 януари.
 
ОСА на Унипак реши през декември номиналната стойност на книжата на дружеството да бъде намалена от 10 на 1 лев.

Свързани компании:

Специализирани Бизнес Системи АД(SBS)

Унипак АД(3U9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:44 | 12.09.22 г.
fallback