fallback

Приключи вливането на СТС Финанс ЕАД в Булброкърс ЕАД

Цялото имущество на СТС Финанс ЕАД ще бъде прехвърлено и ще се поеме от ИП Булброкърс ЕАД

11:26 | 02.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

На 28 декември 2007 година успешно приключи вливането на СТС Финанс ЕАД в Булброкърс ЕАД, съобщиха от компанията.

През декември Комисията за финансов надзор издаде разрешение за вливането, при условията на универсално правоприемство, като цялото имущество на СТС Финанс ЕАД ще бъде прехвърлено и ще се поеме от ИП Булброкърс ЕАД.

Новият Съвет на директорите на Булброкърс ЕАД е в състав Иван Ненков – председател, Станимир Кръстев – заместник-председател, Росица Лисичкова, Радослав Рачев – изпълнителен директор с ресор “Институционални и външни клиенти”, Иво Сеизов – изпълнителен директор с ресор “Форекс и ритейл”.

Към 31 декември 2007 г. по предварителни данни от счетоводните отчети на Булброкърс ЕАД и СТС Финанс ЕАД общият собствен капитал на обединената компания възлиза на 9,19 млн. лева, общата печалба преди данъци за 2007 г. е 5,29 млн. лева, а общата сума на активите е над 1,5 млрд. лева.

Освен Булброкърс ЕАД, Финансиа груп АД (финансовото подразделение на Алфа финанс холдинг АД) включва още дружеството за консултации в областта на корпоративните финанси Булброкърс консултинг ЕООД, управляващото дружество Алфа асет мениджмънт ЕАД и дружеството за секюритизация на вземания Алфа кредит АДСИЦ. Част от Финансиа груп е и македонската Капитал банка АД Скопие (бивша Интернационална приватна банка).

През първото тримесечие на 2008 г. предстои да бъдат финализирани сделките по придобиване от страна на Финансиа груп АД на 51% от Брокер инс ООД (водещ лицензиран застрахователен брокер на българския пазар) и на 51% от Еуроброкер АД, Скопие (инвестиционен брокер на македонския пазар).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:53 | 04.09.22 г.
fallback