fallback

Кей Би Си отправя търгово за СиБанк при цена 110,34 лв.

Предложителят ще поиска незабавно отписване на СиБанк от регистъра на публичните дружества

02:03 | 28.12.07 г.

Новият мажоритарен собственик на ТБ Стопанска и Инвестционна Банка АД – белгийската финансова група Кей Би Си Банк Лимитед-Белгия, отправя търгово предложение за закупуване на акциите от капитала на банката, собственост на останалите акционери, съобщава БФБ-София.
 
Броят на акциите, притежание на предложителя, пряко и чрез свързани лица, е 5 269 772 или 75.58% от капитала на банката, а обект на търговото са останалите 150 950 броя акции.
 
Предлаганата цена за една акция е 110.34 лв., а срокът на предложението е 28 дни, считано от датата на публикуване в два централни ежедневника.
 
Предложителят ще поиска незабавно отписване на СиБанк от регистъра на публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа, воден от КФН.
 
На 18 декември международната рейтингова агенция Fitch Ratings определи рейтинг на Стопанска и инвестиционна банка “А-“ при стабилна перспектива.
 
Индивидуалният рейтинг отразява цялостното състояние на СиБанк, както и пълната подкрепа, която банката предстои да получи, при необходимост, от страна на мажоритарния си акционер белгийската КВС Банк НВ (АА-).
 
Така определения рейтинг “А-“ на СиБанк надвишава рейтинга на Република България (ВВВ) и се явява рейтинг от най-горен клас.
 
„Ние сме стратегически инвеститор, развиваме бизнеса, който придобием в дадена страна, което означава, че по принцип сме тук завинаги“, заяви на пресконференция в началото на месеца Ян Ванхейвъл, главен изпълнителен директор за Централна и Източна Европа към КВС Group.
 
През следващите месеци KBC и мениджмънтът на СИБанк ще се фокусират върху оптимизирането на клоновата мрежа, ще въведат банковото застраховане със ЗПАД ДЗИ, придобита от KBC по-рано тази година. Плановете на двете институции са да бъдат оптимизирани или установени определени бизнес линии като управление на активи, частно банкиране, лизинг на автомобили и сделки с ценни книжа.

Свързани компании:

ТБ СИБанк АД - свалена от търговия(5EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:57 | 13.09.22 г.
fallback