fallback

Нов вид длъжност влезе в класификатора на администрацията

12:30 | 27.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Министерският съвет допълни Единния класификатор на длъжностите в администрацията със "секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора", съобщи правителствената информационна служба.

Допълнението е в длъжностно ниво А4, за което минималните изисквания са образователна степен "магистър", ранг 5 старши и 8 години професионален стаж. Същите са изискванията и към секретаря на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, който фигурира в класификатора.

Националната комисия за борба с трафика на хора е създадена със закон като колективен орган към Министерския съвет. В своята дейност тя се подпомага от администрация, ръководена от секретар.

Според МС отсъствието на длъжността в Единния класификатор досега е възпрепятствало изграждането на администрацията на комисията, което затруднило ефективната й работа и изпълнението на заложените задачи и отговорности в закона и в Националната програма за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:45 | 11.09.22 г.
fallback