fallback

Представят система за координация на антикорупционните структури

Информационната система е изработена по проект, финансиран по програма ФАР

09:36 | 21.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Информационната система за координация и комуникация на антикорупционните структури ще бъде представена днес от 10.00 ч. в Министерски съвет, съобщиха от кабинета.
Тя включва модул, поддържащ единна база данни за сигнали и друга информация за случаи на корупция, конфликт на интереси и неправомерни действия на служители; електронен регистър на жалбите, молбите и изявленията за корупционни действия; регистър на инспекциите; модул за координация, взаимодействие и комуникация между звената за борба с корупцията; модул за събиране и проверка на данни; интернет страница; административен модул.
В представянето на системата ще участват директорът на дирекция "Главен инспекторат" на Министерски съвет Николай Георгиев и представители на фирма "Стемо", която е изградила интернет портала.
Информационната система е изработена по проекта "Повишаване капацитета на Комисията за координация на работата по борбата с корупцията в държавната администрация и съдебната власт", финансиран по програма ФАР. Системата струва 80 хил. евро, включва няколко сървъра, повече от 70 компютъра и още толкова принтери.
Седемдесетте служители, които ще обработват данните на системата, ще влизат в нея само с електронен подпис.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:02 | 11.09.22 г.
fallback