fallback

Дневните командировъчни се повишават на 20 лв.

Командированият за времето на командировката има право да получи освен брутното си трудово възнаграждение и командировъчни пари.

17:00 | 20.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Размерът на дневните командировъчни при командировки в страната се повишава от 12 лв. на 20 лв., гласят приетите днес от Кабинета промени в Наредбата за командировките. Промяната се прави предвид инфлацията, тъй като размерът на командировъчните не е повишаван от 1999 г. насам.

Според наредбата командированият за времето на командировката има право да получи освен брутното си трудово възнаграждение и командировъчни пари. Те се заплащат от работодателя, командировал служителя или работника.

Когато със заповедта за командировка е разпоредено служителят на мястото на командировката да извърши работа, за която се предвижда трудовото възнаграждение да се определя според изработеното, той получава освен командировъчни пари, и трудово възнаграждение в зависимост от изработеното, но не по-малко от уговореното трудово възнаграждение по основното му трудово правоотношение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:08 | 14.09.22 г.
fallback