fallback

Забранява се рекламата около тунели и пътни знаци

Предвижда се и завишаване на глобите при извършване на неразрешени дейности в зоната около пътя

16:08 | 20.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Забрана за поставянето на рекламни съоръжения в зоната до 300 м преди тунели предвиждат част от предлаганите от правителството промени в Закона за пътищата.
Целта е повишаване на сигурността и безопасността на движение.
Под каквато и да е форма се забранява и използването за рекламна дейност на пътни съоръжения като мостове, естакади, надлези, подлези и др., а също и на пътни принадлежности като знаци, светофари, телефонни колонки, крайпътни чешми и др.
Други предложения за промени предвиждат, в съответствие с директивата на ЕС, да се въведе по-справедлива система за размера на таксите на ползване на пътната инфраструктура, като се прилага принципа „замърсителят плаща”, а не „ползвателят плаща”.
Предвижда се и завишаване на глобите при извършване на неразрешени дейности в зоната около пътя като изкореняване на дървета, паша на добитък, опожаряване на растителност, замърсяване от непочистени машини и др. Санкциите за тези нарушения се предлага да бъдат от 200 лв. до 500 лв. (при сегашни между 50 лв. и 100 лв.), а при повторно нарушение – между 500 лв. и 1000 лв. (при сегашни – до 250 лв.)
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:47 | 10.09.22 г.
fallback