fallback

Освободиха от длъжност и шефа на Столичен електротранспорт

Въпреки че до настоящия момент не е налице повдигнато обвинение срещу Йордан Василев, столичният кмет поиска отстраняването

16:11 | 19.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

По искане на кмета на София Бойко Борисов Йордан Василев е освободен от длъжността изпълнителен директор на "Столичен електротранспорт", съобщиха от Столична община.
На мястото на Василев Съветът на директорите е избрал за изпълнителен директор Христо Дряновски. До момента Дряновски беше председател на Съвета на директорите на "Столичен електротранспорт", като мястото му е заето от Славчо Донгов.
Съветът на директорите се е запознал с писмото на кмета на София и, въпреки че до настоящия момент не е налице повдигнато обвинение срещу Йордан Василев, е приел мотивите на кмета и искането за освобождаването на Василев от поста, се казва в съобщението.
Името на Василев бе замесено в скандала с източването на общинската фирма „Трамкар“ от отстранения от длъжност шеф на Трамкар Христоско Вретенаров. Той обясни, че дал пари на Столичен електротранспорт (236 хил. лв.), които отишли във „виртуален офис“ на съпругата на Йордан Василев – Симона.
В събота Йордан Василев бе разпитван близо два часа в прокуратурата в качеството му на свидетел по делото, започнато срещу Вретенаров.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:34 | 06.09.22 г.
fallback