fallback

Алфа Финанс Холдинг придоби 51% от застрахователния брокер Брокер инс

Досегашните съдружници - Румен Стайков, Стефан Енчев и Константина Драгиева, остават с дял от 49%

13:15 | 19.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Финансиа Груп АД, част от Алфа Финанс Холдинг АД, постигна споразумение да придобие 51% от капитала на Брокер инс, съобщават от Алфа Финанс.

Досегашните съдружници - Румен Стайков, Стефан Енчев и Константина Драгиева, остават с дял от 49% и пълен контрол върху мениджмънта на дружеството. Бъдещият бизнес модел предвижда да бъде запазен независимият характер на дейността на Брокер инс ООД, а стратегическата цел е утвърждаване и развитие на Брокер инс като водещ застрахователен брокер, се казва още в съобщението.

Финансиа Груп АД е подхолдинг на Алфа Финанс Холдинг, опериращ в областта на финансовите услуги. Той обхваща водещия брокер на българската фондова борса Булброкърс АД, брокера на forex-пазара СТС Финанс АД, дружеството за консултации в областта на корпоративните финанси Булброкърс консултинг, управляващото дружество Алфа асет мениджмънт АД и дружеството за секюритизация на вземания Алфа кредит АДСИЦ.

Брокер инс е един от лидерите сред застрахователните брокери в България с над 10-годишна история. Сделката ще бъде приключена след получаване на регулаторните одобрения през първото тримесечие на 2008 г., уточняват от Алфа Финанс. 

По данни на Комисията за финансов надзор към края на първото полугодие на 2007 г. Брокер инс е с пазарен дял от 2,14%, което му отрежда 11-та позиция по този показател сред застрахователните брокери у нас. За шестте месеца Брокер инс е реализирал премиен приход от 4,32 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:02 | 13.09.22 г.
fallback