fallback

Съдът окончателно отстрани от длъжност скандалния шеф на Трамкар

Христоско Вретенаров е обвинен в длъжностно присвояване на 660 000 лева от дружеството

13:00 | 19.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Софийският апелативен съд окончателно отстрани от длъжност изпълнителния директор на "Трамкар" Христоско Вретенаров. Вретенаров е обвинен в длъжностно присвояване на 660 000 лева от дружеството.
Съдът прецени, че от извършените действия по разследването може да се обоснове риск от висока обществена опасност на деянието. Ако Вретенаров остане на ръководния пост на дружеството, той може да затрудни разследването, смята още съдът.
Съветът на директорите на "Трамкар" ЕАД реши да освободи Вретенаров от поста на изпълнителен директор в понеделник, като избра за негов заместник един от членовете на съвета - Александър Цанов.
Същия ден стана ясно, че задълженията на Трамкар са над 1,7 млн. лева - много над очакваните. За изплащането на работните заплати са необходими 534 хил. лв., а задълженията към външните доставчици на суровини, материали и услуги са за над 1,2 млн. лева. В дружеството са пристигнали уведомления от "ЧЕЗ - България" и от БТК за прекъсване на електрозахранването и на телефонните връзки поради неплатени сметки.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:10 | 05.09.22 г.
fallback